BEA1991

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Muzikant Award

Genomineerd door: Milou van Duijnhoven

''BEA1991 is een allround artiest wiens esthetiek en inhoud op het kruispunt ligt van animistische filosofie, natuur en rustgevende donkere liefdesverdriet-humor. Hun artistieke praktijk raakt muziek, fotografie, coaching en andere gebieden, zoveel manieren om deze creatieve raket te vieren.''

Over BEA1991

BEA1991 is een Nederlands-Engelse songwriter met een achtergrond in luchtacrobatiek. Haar hoeksteen ligt in het maken van experimentele popmuziek en collage-audiodesign, terwijl ze praktijken van stilleven fotografie, op onderzoek gebaseerde mode en minimalistische filmregie koestert. Als autodidact op alle gebieden van haar veelzijdige wereld, wordt De Rijke's carrière gereguleerd door autodidactische processen, satire en contemplatief animisme. Ze zoekt naar vragen, niet naar antwoorden. BEA heeft gecomponeerd voor artiesten zoals Dev Hynes & Blood Orange, Sega Bodega en Porches, en toerde tussen 2017 en 2020 met Caroline Polacheck, Robyn, Yves Tumor, Blood Orange en Kirin J Callinan.

Instagram | WebsiteBeeld: Lonneke van der Palen, Clare Gillen

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden