Faizah Grootens

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Choreographer & Movement Director Award

Genomineerd door: José Montoya

''De noodzaak evenals zeggenschap van haar kwalitatief hoogstaande productie zijn uniek.''

Over Faizah Grootens

Faizah Grootens gebruikt het lichaam op een onvoorspelbare wijze, omdat haar intuïtie en haar Caribische roots de bron vormen voor de kenmerkende flow in haar werk. Het werk kenmerkt zich door de kwetsbaarheid, temperament, oneindige, vloeiende circulaire bewegingen en polyritmiek die via haar Creoolse lichaamstaal op een natuurlijke wijze naar voren komen in hedendaagse choreografieën.

Faizah, geboren en getogen op Curaçao, is afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en het Instituto Superior de Arte in Havana, Cuba. Als choreograaf heeft ze samengewerkt met onder andere KIP Republic, Korzo, Holland Dance Festival, Het Zuidelijk Toneel, Laleget Danza, Taller Coreográfico Unam, Herman van Veen Arts Center en de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Haar werk is zowel nationaal als internationaal gepresenteerd bij onder andere CaDance Festival, Kalamata Dance Festival, Oriente Occidente, Chorea International Dance Festival, Amsterdam Museum, Tropenmuseumen en in verschillende theaters in Cuba, Mexico, New York, Curaçao en Aruba. Faizah heeft dit jaar ook de Leo Spreksel Award ontvangen.

Instagram
| Website

Beeld: David van Delden

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden