Izak Berman

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Meest Ruimdenkende & Inspirerende Kunstenaar Award

Genomineerd door: Noha Saré

''Ik ken niemand met zo’n grote binnenwereld, verbeeldingskracht en liefde voor zijn vak als Izak. De verschillende werelden die hij naar voren laat komen in zijn creaties zijn verontrustend, hoopvol, authentiek en rauw tegelijkertijd. Izak is een maker die altijd opzoek gaat naar het uiterste en die aan de hand van verschillende kunstvormen het publiek altijd weet te raken. De wereld moet kennis maken met deze fantastische maker en zijn vernieuwende werk; ze zullen worden weggeblazen!''

Over Izak Berman

Van jongs af aan is Izak Berman al gefascineerd door alles wat ontastbaar of onverklaarbaar is. In zijn werk als regisseur, visueel kunstenaar en performer laat hij zich inspireren door obscure verhalen. Gedreven door zijn liefde voor figuratieve kunst, fashion, visagie en cinema componeert Berman rauwe sfeerbeelden die putten uit dromenwerelden en nachtmerries. Hij probeert de verschillende werelden van schimmigheid en ironie met elkaar te versmelten en hoopt zo zijn publiek en zichzelf te kunnen blijven verrassen.

Instagram | Website

Beeld: Kick van Doorn

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden