Kay Slice

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Muzikant Award

Genomineerd door: Christian Yav

''Vorige week was ik aanwezig bij Kay's EP release van zijn nieuwste werk 'UPRISE'. Kay creëert met UPRISE een prachtig oeuvre waarin hij zijn muzikale diversiteit en kracht als songwriter deelt. Zijn performances, muzikale vaardigheden en authenticiteit maken hem onmisbaar in de muziekscene.''

Over Kay Slice

Muzikant Kay Slice mengt soulvolle hiphop met afrobeat. Zijn muziek gaat diep. Het is het resultaat van een queeste naar zijn eigen ik, via zijn moeder- en vaderland Ghana. Kay ziet muziek dan ook als de ideale vorm om zich dieper te verbinden met zijn roots. Hij produceerde onder andere zijn album From Back to Back: ‘Grooves from a hiphopkid with a Ghana soul’, en ontving lovende recencies van 3voor12 en Redbull. Ook heeft hij opgetreden bij DWDD en VPRO Mundo en stond hij op het podium van o.a. de Melkweg, Bird en Paradiso.

Instagram | Website

Beeld:
Sofie Knijff, Frederik Heyman

Vijf vragen aan Kay Slice

Wie ben jij?

Mijn naam is Kay Slice en als artiest & muzikant combineer ik afro soul hiphop en jazz. Daarnaast ben ik schrijver en performer en zie ik muziek als ideale manier van zelfreflectie en een manier om verschillende mensen bij elkaar te brengen.

Wat vind je ervan dat je door Christian Yav voor een Award bent genomineerd?

Ik voel me vereerd. Christian Yav is een super getalenteerde maker die net als ik creëert vanuit zijn African roots.

Met wie van de andere genomineerden zou je ooit willen samenwerken?
Maya Eljak & Hana Nina Hussein.

Helpt muziek maken in je eigen zoektocht in het leven en hoe deel je dat het liefst met anderen?
Muziek is als taal ansich een manier voor mij om te connecten met mijn roots. Hierdoor ben ik in staat vanuit meerdere perspectieve te maken en te schrijven. Zo ben ik een stem voor meerdere mensen.

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden