Marlies Bosmans

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Schrijver & Actrice Award

Genomineerd door: Jacob de Groot

''Marlies Bosmans is een veelzijdig maker, schrijver en regisseur. Met haar collectief Club Kenau maakt ze gul en groots familietheater, waar haar engagement én haar scherpe humor nooit ver weg zijn. Toegankelijk, maar nooit laagdrempelig.''

Over Marlies Bosmans

Actrice Marlies Bosmans (1992) studeerde af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. In 2020 was ze onder andere te zien in de coronaproof-voorstelling Brandstof van het Karavaanfestival en in een eigen bewerking van Tsjechov’s De Kersentuin. Sinds 2022 is Bosmans verbonden aan Kasko (voorheen Kameroperahuis) als regisseur, schrijver en actrice. Ze maakte hier onder andere de voorstelling All the darkness feels alive met het Ereprijs Orkest, Charlotte en De Kringlopera. Bosmans had gastrollen in verschillende series en films waaronder Vermist, Witse, Soof 3 en Fuck you very very much. Naast theater en televisie doet ze veel stemmenwerk. Ze is onder andere te horen in Belle en het Beest.

Instagram


Beeld: Bart van der Moeren

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden