David Geysen

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Maker Award

Genomineerd door: Beaudil Elzinga

''David Geysen is een waanzinnig getalenteerde theatermaker. Hij is een prachtige acteur met een sterk gevoel voor taal, hij is een bijzonder goede schrijver met een prachtig gevoel voor beeld en hij is een vernieuwende regisseur die met al zijn facetten acteurs naar een hoger plan kan tillen om prachtige voorstellingen te maken.''

Over David Geysen

Acteur, regisseur en schrijver David Geysen studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht als acteur. Daarna was hij van 1999 tot 2016 was als regisseur en acteur verbonden aan De Toneelgroep De Appel in Den Haag. Hij speelde in die periode in o.a. De Storm, Het verhaal van de soldaat en Hamlet. Geysen kennen we van zijn locatietheater in Zuid Afrika en zijn werk als mede-artistiek leider bij Dégradé en mede-initiator van de multidisciplinaire broedplaats ‘Bureau Dégradé’. In 2022 richtte Geysen House of Rat op, een stichting voor podiumkunsten.

InstagramBeeld:
Isabel Sanchez Olid, Vincent Mentzel

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden