Jacob de Groot

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Muzikale Maker Award

Genomineerd door: Beaudil Elzinga

''Jacob is ongelofelijk muzikaal, kan fantastisch schrijven, heeft een mooie stem en is een heel fijne acteur om mee te werken.''

Over Jacob de Groot

(Muziektheater)acteur Jacob de Groot (1994) werkt afwisselend als acteur en zelfstandig maker, bij De Toneelmakerij, Het Concertgebouw, AYA, Bellevue Lunchtheater, Karavaan Festival, De Theateralliantie en Orkater. In 2019 richtte hij het collectief KONVOOI op. Met dit collectief maakte hij de voorstellingen Illias, De meester en Margarita en het hoorspel Wannsee. In film debuteerde hij in Niemand in de Stad van Michiel van Erp. En voor zijn rol in Fiddler on the Roof won hij de Musical Award Aanstormend Talent. Naast spelen en schrijven is hij ook geschoold zanger en klassiek pianist.

InstagramBeeld: Isabel Sánchez Olid, Bart Grietens

Ontdek de andere genomineerden