Selwyn de Wind

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Film Regie & Fotografie Award

Genomineerd door: Faizah Grootens

''Omdat hij naast een geweldige filmmaker, met zijn werk een eigen digitaal archief aan het maken is van de geschiedenis, kunst en cultuur van het Caribisch deel van ons Koninkrijk. Hij doet dit vanuit een urgentie en met heel veel zorgvuldigheid en toewijding. Hij weet hierbij velen om hem heen te inspireren en in het gesprek te betrekken.''

Over Selwyn de Wind

Selwyn de Wind is een gerenommeerde Curaçaose fotograaf en filmmaker. Na zijn BA aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, waar hij cum laude afstudeerde in regie, camera en montage, keerde hij terug naar Curaçao. Hier nam zijn carrière een grote sprong. Sinds 2011 heeft hij veel grote commercials, overheidsvideo's en audiovisueel materiaal gemaakt die maatschappelijke belangen ondersteunen.

Vanwege zijn liefde voor muziek is de Wind ook een zeer populaire DOP en regisseur van videoclips voor tophits van Curaçaose en Nederlandse artiesten. In 2014 kreeg De Wind internationale bekendheid met de taboedoorbrekende documentaire Sombra di Koló / The Shadow of Color, over de betekenis van ras en huidskleur op Curaçao, die hij samen met regisseur/producent Angela Roe produceerde. Zijn nieuwste documentaire, die in april 2020 uitkomt, gaat in op Rudy Plaate, een van Curaçaos meest legendarische singer- en songwriters.

Instagram | Website

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden