Tricia Nganga Mokosi

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Fiercely Unapologetic Creator Award

Genomineerd door: Princess Bangura

''Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo zichzelf is als Tricia. Ik heb gelukkig het genoegen gehad om met haar samen te werken en in haar creaties op te treden. Dat is de beste beslissing die ik ooit heb genomen. Ze is mooi, wild, gek, uniek en niet van deze wereld, hetzelfde kan gezegd worden van haar kunstwerken.''

Over Tricia Nganga Mokosi

Tricia Nganga Mokosi is een ontwerper, stylist, art director en model uit Amsterdam. Ze creëert in de breedst mogelijke zin, vaak met betrekking tot mode. De basis van haar inspiratie is altijd Afrikaanse spiritualiteit, metafysica en natuur, maar ook identiteit en zelfexpressie. De kleuren en technieken die zij gebruikt, weerspiegelen dit in de vorm van een passievol rood, zuiverend wit of drapeertechnieken. Omdat ze weleens een piekeraar kan zijn, zegt ze dat creëren als 'het loslaten van dingen die opgekropt zitten' is.

Instagram
Beeld: Ashley Röttjers, Jasmijn van Buytene

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden