Elioa Steffen

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Performance Visual Art & Curation Award

Genomineerd door: Rita Bifulco

''Ik ontmoette Elioa Steffen als maker van onconventionele, intieme en gevoelige rituelen en als facilitator van de IPOP-bijeenkomsten (In Pursuit of Anders Possibilities, Queer Performance Pedagogiek en Feedback). In beide rollen bevraagt ​​ze actief thema's als vreemdheid, dood en herinneringen. Zo creëert ze ruimtes waarin we actief kunnen nadenken over de manier waarop onze samenleving is opgebouwd onze relatie tot elkaar.''

Over Elioa Steffen

Elioa Steffen is een kunstenaar die werkt op het gebied van performance, facilitatie en curatie. Haar werk richt zich op het snijvlak van gemeenschappelijke verhalen, culturele normen en systemisch geweld. Met meer dan tien jaar ervaring als facilitator, creëert Elioa ontmoetingen die de relatie tussen persoonlijke behoeften en gemeenschappelijke waarheden onderzoeken. Elioa’s werk is sterk beïnvloed door queer art lineages en combineert kritische theorie, camp en drag in participatieve voorstellingen die de relaties van het publiek met elkaar, de macht en de staat in vraag stellen. (bron: wpzimmer)

Instagram | Website

Beeld: Alexander Lenzi, Thomas Lenden

Ontdek de andere genomineerden