Meral Polat

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Theatermaker & Zangeres Award

Genomineerd door: Afagh Morrowatian

''Waarom Meral?! Meral is een pure artiest! Ze raakt je met alles wat ze doet! Haar stem raakt je diep in je ziel! Haar performance zijn puur en overtuigend! Woorden schieten te kort om haar te beschrijven!''

Over Meral Polat

Actrice, theatermaker en zangeres Meral Polat (1982) is van Turks-Koerdische komaf en studeerde in 2004 af aan de Toneelschool Amsterdam. Ze is in talloze producties gezien geweest op zowel de planken als het doek en tv. Zoals de telefilm Undercover en Mees Kees en het veelgeprezen avonturenstuk Snorro van het Ro Theater. Polat de Guido de Moorprijs voor meest getalenteerde actrice van het Nationale Toneel. Polat toerde met haar eigen band Merals Harem door het land met de voorstelling Ochtendzee als zangeres.

Instagram | WebsiteBeeld: Hüsne Afsar Photography, Stuart Acker Holt, Jeroen Hoffman

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden