José Montoya

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominaties:

Creatieve Visionair en Verhalenverteller Award
+
Meest Soulvolle Live Artiest Award


Genomineerd door: BOИSU & Manu van Kersbergen

''José is een multigedisciplineerde geestverwant die met zijn creaties zowel stilstaand als bewegend kunstwerken weet te creëren met zijn muziek, theater, teksten en visuele kunst.''

''José is een verteller die de gave heeft om verhalen te onderzoeken zonder daarbij in de valkuil van een moraal te trappen.''

Over José Montoya

37 jaar nadat hij geadopteerd werd uit Colombia en terechtkwam in een Noord-Hollands dorp, probeert acteur José Montoya de puzzel te leggen van zijn versplinterde leven. Een caleidoscopische reis van een ontheemde man die zijn leven bouwt op anekdotes van anderen.

José voelde zich altijd anders. Dankzij theater ontdekte hij dat anders zijn juist zijn kracht was. Na jarenlang gespeeld te hebben, ontstond de behoefte om anderen dit podium te kunnen bieden, want iedereen wil gezien worden.

“Mensen veranderen niet zomaar, de kunst is om ze anders te laten kijken.”

José werkt met thema’s als verbinding, diversiteit, racisme, burn-outs en adoptie. Alles aan hem is bedacht en hij kan de splinters en fragmenten van zijn leven steeds weer in een andere samenstelling leggen.

Instagram | WebsiteBeeld: Milan van Dril, Jean van Lingen

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden