Leila El Alaoui

De We Are Public Awards is een statement voor herrieschoppers, omdenkers en anderskijkers; grensverleggende makers die de wereld op scherp kunnen zetten met film, dans, muziek, theater, kunst en alles wat daartussen zit. We Are Public omarmt ze en geeft ze een podium. Letterlijk en figuurlijk.

Lees meer over de We Are Public Awards.

Nominatie: Beste Kostuumontwerper Award

Genomineerd door: Marlies Bosmans

''Leila is een kostuumontwerper die outside the box denkt. Omdat ze zowel conceptueel als uitvoerend zeer sterk in haar schoenen staat is ze een unieke jonge maker in het werkveld.''

Over Leila El Alaoui

Leila studeerde in 2019 af aan de opleiding Fashion Design (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Na haar studie kwam ze via via in de theaterwereld terecht en begon ze met het assisteren bij verschillende grote producties bij Toneelgroep Oostpool. Begin 2021 is ze begonnen als kostuumontwerper bij KASKO, een landelijke plek voor muziektheater, opererend vanuit Zwolle. Naast theater is Leila ook werkzaam als stylist voor film, tv en live performance en doet ze styling voor verschillende Nederlandse artiesten.

Leila heeft een grote interesse in textiel ontwerpen. Duurzaam werken is vanzelfsprekend voor Leila en is een visie waar ze voor staat als ontwerper. De combinatie van kostuumontwerper zijn met een mode achtergrond zorgt voor een brede kijk op het maken en de styling van kleding.

Instagram


Beeld: Mark Brants, Team Peter Stigter, Felie Tuitel, Magdalena Jana Fiala

Ontdek mijn werk

Performing Live

Ontdek de andere genomineerden